An exclusive Live Webinar

Refacerea după antrenamente.

Perspectiva nutriționistului, psihologului şi a fizioterapeutului.

Hosted by
Serban Damian
July 16th | 20:00 EEST | Show in my timezone

Broadcast has ended. You may watch the replay!

You can still register and watch the replay!

logo

Iată ce vei afla în acest webinar:

De ce trebuie sa ne preocupe refacerea

Refacerea este una dintre componentele adesea neglijate de catre sportivi, iar acest lucru are un impact negativ asupra performantelor sportive. Vom vedea de ce!

Cum influenteaza nutritia procesul de refacere

Vom discuta care sunt principalele aspecte privind alimentatia pe care trebuie sa le avem in vedere, pe ce alimente punem accent si ce suplimente sunt utile

Ce sunt tehnicile de relaxare si cum le folosim

Intens utilizate şi studiate în prezent, aceste tehnici au fost elaborate cu mii de ani în urmă, în cadrul unor sisteme filosofice şi religioase orientale.

Care sunt metodele fizice de refacere

Analizam atat procedurile simple, la indemana oricui, care nu necesita dotari speciale, dar si pe cele care presupun echipamente moderne (si uneori scumpe).

Cum ar trebuie sa arate "ritualul" de refacere

Teoria e buna, dar practica ne omoara, asa ca la final vom veni cu solutii practice si usor de aplicat, pentru ca fiecare sa isi poata concepe propriul protocol de refacere.

Întrebări şi răspunsuri

La finalul webinarului rămânem împreună pentru a vă răspunde la întrebări pe tema refacerii sportive dupa efort - nutritie, psihologie si terapie.

about

Despre speakeri

NUTRIŢIONIST: dr. Şerban DAMIAN


Doctorul Şerban Damian este specialist în nutriţie sportivă – specializare obţinută în programul internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii si absolvent al programului de Master “Nutriție și sigurantă alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.


Dr. Damian colaborează cu sportivi şi cluburi din diverse ramuri sportive şi este component al staff-ului tehnic al Echipei Olimpice Române de Baschet Feminin 3X3, calificată la Olimpiada de la Tokyo. Timp de 2 ani a fost nutriţionistul Echipei Naţionale de Fotbal a României.


Dr. Şerban Damian conduce Centrul Medical Superfit din Bucureşti, care oferă servicii medicale sportivilor amatori şi de performanţă – nutriţie sportivă, medicină sportivă, recuperare medicală, kinetoterapie, testări de performanţă, psihologie sportivă.


Nu în ultimul rând, este un pasionat alergător amator de maraton, având la activ 36 de curse de maraton şi multe alte curse pe distanţe mai scurte.

about

PSIHOLOG: George Forțu


George Forțu este specialist în psihologia sportului, pasionat de oameni, de sănătate mentală și fizică.


El este licențiat al Facultății de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu, a absolvit programul de master în Psihotraumatologie și Asistare Psihologică la Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației în cadrul Universității București și este membru al Colegiului Psihologilor din România.


Totodată este formator certificat ANC, Ministerul Muncii și Ministerul Educației, de asemenea o certificare recunoscută pe plan național și european. George are capacitatea de a-i motiva pe ceilalți, răbdarea și flexibilitatea de a lucra cu diferiți clienți și considera că rezultatele optime se obțin cu o abordare metodică a efortului implicat în procesul transformării.


Este consultant în carieră certificat de către G.C.D.F. (Global Career Development Facilitator) și practician în Programare Neuro-Lingvistică.


George este si antrenor personal și instructor de fitness, specializat în antrenamente personalizate atât pentru bodybuilding și creșterea masei musculare, cardio, fitness, îmbunătățirea mobilității și a flexibilității, cât și în programe pentru scădere în greutate și remodelare corporală.

about

FIZIOTERAPEUT: Mădălin AGUCIU


Madalin Aguciu este absolvent al Facultății de Kinetoterapie din cadrul Universității Naționale de Educație fizică și Sport Bucuresti. El are o experiență de peste 10 ani in domeniul mișcării si cel al educației fizice atat ca sportiv (fotbal de performanta), cat si ca specialist.


Prin faptul că a cochetat cu sportul de performanță si a participat la diverse cursuri de specialitate, Madalin a reușit sa inteleaga mult mai bine metodica ameliorarii capacității motrice, având si o atracție către traumatologia sportiva si cresterea performanțelor sportive.


De asemenea, de-a lungul timpului a facut parte dintr-o asociație a persoanelor cu dizabilitati, unde in majoritatea timpului a lucrat cu copii si adolescenți.


La Centrul Superfit, Madalin Aguciu se ocupa de conceperea si implementarea programelor complexe de evaluare si recuperare medicala pentru sportivi, obtinand rezultate remarcabile in colaborarea cu sportivi de performanta ce au suferit traumatisme musculoscheletale in activitatea sportiva.
Cui se adresează acest webinar?

Sportivilor amatori şi de performanţă, antrenorilor, medicilor, nutriţioniştilor, psihologilor, fizioterapeutilor şi oricui este interesat de acest subiect!

Impresii de la webinariile anterioare

July
16
Thursday
July 16th
20:00 EEST