An exclusive Live Webinar

Cum te ajută nutriţia să te refaci eficient după efort

Hosted by
Serban Damian
May 3rd | 11:00 EEST | Show in my timezone

Broadcast has ended. You may watch the replay!

You can still register and watch the replay!

logo

Iată ce vei afla în acest webinar:

De ce e importantă refacerea după efort

Alături de antrenament şi o alimentaţie adecvată, refacerea este o componentă de maximă importantă nu doar pentru menţinerea stării de sănătate, dar şi pentru obţinerea performanţelor sportive.

Cum ne afectează oboseala şi supraantrenamentul

Vom intra în câteva detalii privind mecanismele instalării oboselii, a distrucţiei musculare induse de efort şi a supraantrenamentului, analizând implicaţiilor asupra corpului, psihicului şi în mod particular asupra performanţei.

Care sunt principalele strategii nutriţionale pentru refacere

Cu toţi am auzit că e bine să mâncăm bine după antrenament, dar ce înseamnă acest “bine” în termeni de energie, aport de nutrienţi, apă. Vom analiza practic aceste detalii.

Care alimente pot ajuta în mod particular 

Ştiai că siropul de vişine are proprietăţi speciale în procesul de refacere după efort? Dar sfecla roşie? O să analizăm ce spun studiile despre anumite alimente care au fost creditate cu beneficii speciale pentru sportivi.

Ce suplimente nutritive sunt utile în refacere

Pe lângă alimente, sportivii pot influenţa procesul de refacere după efortul cu ajutorul anumitor suplimente nutritive. O să discutăm despre cele care au fost validate prin studii ştiinţifice şi o să exemplificăm utilizarea lor.

Întrebări şi răspunsuri

La final rămânem împreună pentru a discuta liber despre refacere, suplimente nutritive şi orice altceva. Îţi poţi pregăti întrebările de acum!

about

Despre dr. Şerban Damian


Doctorul Şerban Damian este specialist în nutriţie sportivă – specializare obţinută în programul internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii si absolvent al programului de Master “Nutriție și sigurantă alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.


Dr. Damian colaborează cu sportivi şi cluburi din diverse ramuri sportive şi este component al staff-ului tehnic al Echipei Olimpice Române de Baschet Feminin 3X3, calificată la Olimpiada de la Tokyo. Timp de 2 ani a fost nutriţionistul Echipei Naţionale de Fotbal a României.


Dr. Şerban Damian conduce Centrul Medical Superfit din Bucureşti, care oferă servicii medicale sportivilor amatori şi de performanţă – nutriţie sportivă, medicină sportivă, recuperare medicală, kinetoterapie, testări de performanţă, psihologie sportivă.


Nu în ultimul rând, este un pasionat alergător amator de maraton, având la activ 36 de curse de maraton şi multe alte curse pe distanţe mai scurte.Cui se adresează acest webinar?

Sportivilor amatori şi de performanţă, antrenorilor, medicilor, nutriţioniştilor şi oricui este interesat de nutriţie sportivă!

Ce spun oamenii despre webinariile anterioare

May
3
Sunday
May 3rd
11:00 EEST